tel: (+31) 628955625

   info@kraamzorgcora.nl

Privacyverklaring

KraamzorgCora respecteert uw privacy en behandelt en beveiligt persoonlijke gegevens van haar cliënten en bezoekers van haar website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Hierbij houden we ons aan de eisen die de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (Wet AVG) hieraan stelt.

 

De beveiliging van uw gegevens

Door het gebruik van onze website laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen (bijzondere) persoonsgegevens zijn. We bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt.

 

Actief en passief verstrekte gegevens

Persoonsgegevens kunnen zowel op actieve als passieve wijze worden verstrekt. Actief verstrekte gegevens zijn de gegevens die u zelf op de website invult of bijvoorbeeld per e-mail naar ons toestuurt. Daarnaast worden er op onze website gegevens automatisch opgeslagen, soms zonder dat u zich daarvan bewust bent. In dat geval gaat het om passief verstrekte gegevens. Denk aan niet-persoonlijke, statistische bezoekinformatie om bijvoorbeeld de website optimaal op de klantwensen te kunnen afstemmen.

Niet bevoegde personen hebben geen toegang tot uw gegevens. Daarover leest u hieronder meer.

 

Uw verstrekking van informatie

Bij de aanvraag voor kraamzorg vragen we u om uw persoonsgegevens (dit zijn gegevens die herleidbaar zijn tot een individueel persoon). De verstrekte gegevens gebruikt KraamzorgCora voor de verwerking van uw aanvraag, het uitvoeren van de zorgverlening en het nakomen van wettelijke regelingen.
Dit betekent dat persoonsgegevens alleen worden gedeeld met het kraamzorgbureau waar KraamzorgCora uw aanmelding onder brengt in verband met eventuele vervanging en de administratieve afwikkeling met uw eigen zorgverzekeraar.

 

We vragen u (soms) ook om gegevens over uw gezondheid. We moeten u deze stellen als voorwaarde voor de goede uitvoering van de indicatiestelling. Door middel van de indicatiestelling (volgens het Landelijke Indicatie Protocol (LIP)) kunnen we bepalen voor welk aantal uren kraamzorg u in aanmerking komt. Deze gevoelige informatie wordt extra zorgvuldig verwerkt. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk voor de juiste verwerking van deze gegevens. Al onze medewerkers hebben dezelfde geheimhoudingsplicht. KraamzorgCora geeft alleen zorg in Nederland.

 

Verstrekking van informatie aan derden

KraamzorgCora verstrekt zonder uw toestemming geen gegevens over uw gezondheid aan derden, tenzij dit noodzakelijk is in het kader van risicosignalering (volgens de Wet Meldcode) en/of de overdracht van zorgverlening (volgens het Standpunt Gegevensoverdracht van kraamzorg en verloskunde naar jeugdgezondheidszorg).

 

Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens.

Als u wilt weten welke gegevens we van u hebben opgeslagen (en of deze juist zijn), dan kunt u een overzicht daarvan bij ons opvragen. We verstrekken u de gegevens dan binnen vier weken. Als deze opgave onjuistheden bevat, dan kunt u ons schriftelijk verzoeken om deze te corrigeren of (indien wettelijk mogelijk) te verwijderen. Om misbruik en/of fraude te voorkomen, vragen we u bij een dergelijk verzoek wel altijd om u adequaat te identificeren bij het afhalen aan de balie. Het verwijderen van gegevens is alleen mogelijk indien deze gegevens op basis van wettelijke eisen (waaronder de wet WGBO) niet noodzakelijk bewaard moeten worden door de organisatie.

Voor het verstrekken van zo’n overzicht kunnen we van u een bijdrage in de kosten verlangen. U kunt een dergelijk verzoek indienen via ons mailadres privacy@kraamzorgcora.nl.

 

Bewaartermijn gegevens

We bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is naar aanleiding van uw aanvraag of zorgverlening. Hierbij houden we ons aan de wettelijk gestelde eisen ten aanzien van bewaartermijnen (waaronder de Wet IB, WGBO en wet WKKgz).

 

Klachten over de verwerking van persoonsgegevens

Indien u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan kunt u deze klacht voorleggen aan de Functionaris Gegevensbescherming. Stuur uw klacht naar privacy@kraamzorgcora.nl . Uw klacht wordt binnen 5 werkdagen afgehandeld.

 

Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerking van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Statistieken en onderzoek

Op onze website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden via Google Adword. In dit kader kunnen met name het door u gebruikte IP-adres, het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt worden geregistreerd en gebruikt voor statistische analyse van bezoek- en klikgedrag op onze website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

 

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. We kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. We raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

 

Wijzigingen privacyverklaring

We behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. U vindt de laatste versie van de privacyverklaring op deze pagina. Het verdient aanbeveling om deze pagina geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

KraamzorgCora
Valkeniersborch 91
3992 CJ  Houten